Odontologia conservadora

 

 

Una dent en mal estat afecta la nostra imatge personal i amenaça tot l’organisme. La infecció es pot estendre a d’altres parts del cos i afectar el tub digestiu, el cor, els pulmons, etc.

Per això són tant importants les revisions periòdiques (una revisió a l’any, com a mínim), i dirigir-se al dentista a la més mínima molèstia.

 

 

Què és la caries?

 

Si no es manté una higiene correcta, es forma sobre les dents una pel·ícula enganxosa, la placa dental, on s’instal·len nombrosos bacteris que produeixen un àcid que debiliten les dents.

Aquest bacteris utilitzen el sucre que pugui haver a la boca per produir àcid, així que la seva capacitat d edestrucció està directament relacionada amb la higiene de la boca.

 

Odontología conservadora
Com actuar a temps?

 

Si no s’actua, la càries segueix un procés evolutiu que acaba amb la destrucció de la dent.

Si s’actua a temps, la dent no ha avançat en el seu procés de destrucció i es pot fer un tractament més senzill, més econòmic i amb més garanties d’èxit.

 

 

L’obturació

 

L’obturació (empastament) és la tècnica més habitual per al tractament de les càries.
Diagnòstic: el primer pas és diagnosticar la gravetat de la càries i decidir el tractament adequat i el calendari de visites.
Neteja en profunditat: la clau de l’èxit d’una bona obturació és netejar bé a zona a la zona afectada i eliminar qualsevol resta d’infecció. El tractament és ràpid i sense dolor gràcies a l’anestèsia local.
Reconstrucció: un cop eliminada la càries, es reconstrueix la dent amb material d’obturació. Gràcies a l’evolució de les noves tecnologies es poden obtenir obturacions molt estètiques, gairebé imperceptibles a la vista i de llarga duració.

 

 

L’endodòncia (matar el nervi)

 

Si no s’actua a temps sobre la càries, la infecció arriba al nervi. Llavors cal recórrer a l’endodòncia i matar el nervi. Diagnòstic: primer cal veure si la infecció ha arribat al nervi. Neteja del conducte: s’anestesia la dent i s’elimina el nervi infectat.

Reomplir: es reomple l’espai buit deixat pel nervi amb material biocompatible

Obturació o funda: finalment es tanca la dent amb una obturació (empaste), o si fos necessari amb una funda.