Altres serveis

 

El nostre equip mèdic també és especialista en disfuncions articulars i odontopediatria.

 

 

Bruixisme

 

El bruixisme és l’hàbit d’apretar les dents. És un vici d’origen nerviós, més fequent en períodes de tensió o estrés, que es realitza inconscientment, sobretot a la nit. De vegades provoca dolor de mandíbules, i sovint acaba desgastant les dents fins a extrems greus.

 

 

  • Efectes secundaris:

 

Desgast estètic de les dents / Alteracions sobre les articulacions / Defectes en la mossegada / Malformacions de la mandíbula / Sobrecàrrega muscular / Problemes d’oïda / Boca i rostre d’aspecte envellit.

 

  • Una solució fàcil: la placa de descàrrega.

 

La placa de descàrrega és una pròtesi molt lleugera que es posa sobre les dents, sobretot per dormir. D’aquesta forma es redueix la pressió i la fricció directa entre le dents, i s’evita el desgast progressiu.

 

  • La solució a casos extrems: la pròtesi dental.

 

El bruixista por arribar a desgastar les dents fins a reduir a la meitat la seva alçada; llavors no queda més remei que reposar la forma original de les dents amb pròtesis dentals.

 

 

bruixisme
Disfuncions articulars

 

L’ATM es l’articulació temporomandibular, és a dir, l’articulació que permet el moviment de la mandíbula. És una articulació delicada, que es veu afectada per les malalties reumàtiques, per la pèrdua d’alguna peça dental i per la incorporació de pròtesis dentals inadequades.

 

  • Símptomes de disfuncions en l’articulació:

 

Sorolls en l’articulació quan mastiquem - Dificultat per a obrir la boca de totalment - Dolor quan obrim la boca del tot - En fases avançades, dolor de mandíbula, de coll, de cap, etc.

 

  • Tractament:

 

Tractament amb pròtesi, si es detecta la disfunció a temps.
Intervenció quirúrgica (en fases avançades de la disfunció articular)

 

  • Protecció per als esportistes

 

Els protectors clínics són més segurs perquè es realitzen en laboratoris protèsics i s’ajusten a les necessitats específiques de cada esportista, de manera que s’assegura una adaptació perfecta.

 

  • Deixar de roncar

 

Potser no ho hem pensat mai, però el problema de roncar el pot solucionar el seu dentista. La solució són unes còmodes pròtesis especials que faciliten el pas de l’aire per les vies respiratòries.

 

  • Què és l’apnea ?

 

L’ apnea és la interrupció parcial de la respiració mentre es dorm, un fenomen molt relacionat amb roncar i que també es soluciona amb aquestes pròtesis.

 

Odontopediatria per als més petits

 

A Dantapura també son especialistes en salut dental dels més menuts. Especialment, li oferim tractaments preventius gratuïts... INFORMA’T!