Pròtesi Dental

 

 La boca és una maquinària de precisió que regula els moviments i les línes de força que ens possibiliten la parla i la masticació. Les dents treballen en equip. Per a mantenir els moviments sincronitzats i evitar sobrecàrregues és molt important que les dents formin un conjunt compacte, sense espais que debilitin o desequilibrin l’estructura. L’espai que deixa la pèrdua d’una dent desequilibra tot el funcionament de la boca, fins el punt que poden aparèixer dolors de mandíbula, molèsties a l’oïda, mal de coll i problemes digestius. 

​​

 

Tipus de Pròtesi
 

Els sistemes per a reposar la pèrdua d’una peça dental són molt variats:

 

  • Pròtesi removible

Esquelètic / Esquelètic amb anclatges / Dentadura completes

 

  • Pròtesi fixa

Pont de metall i ceràmica / Funda ceràmica sense metall

 

  • Implants

Implant / Barra de subjecció Akerman / Sistema d’imant o botó.

​​
 
 
 
Pròtesi Dental
​Construcció de la pròtesi fixa

 

  • Preparació i encertat:

El primer pas és la realització d’una còpia exacta de la dentadura del pacient. Després es reprodueix en cera per a obenir la forma base.

 

  • Estructura de metall:

Sobre la forma de cera s’injecta metall fos, de manera que la cera es fon i queda una estructura de metall.

 

  • Dents de ceràmica:

Les peces es modelen amb la barreja de diferents ceràmiques, aconseguint així el color i la forma adequada per a cada dent. Els retocs final permeten imitar al detall cada un dels perfils, fins que sembla una dent natural.

 

  • Pròtesi acabada:

La pròtesi queda a punt per a integrar-se en la boca del pacient i passar totalment desapercebuda.

 

 

 

Com conservar la seva pròtesi dental

 

És molt important raspallar la pròtesi regularment i en profunditat. Si fos necessari, utilitza acessoris complementaris, com irrigadors o raspalls elèctrics o interproximals. Compleixi puntualment amb les revisions periòdiques i amb les visites de control.

 

  • Pròtesi fixa:

Faci’s les necessàries higienes dentals a la consulta. Si conserva dents natural, haurà de seguir els consells anteiors. La pròtesi removile es neteja fora de la boca, periòdicament i en profunditat. No utilitzi procductes abrasius o líquids desinfectants que no siguin específics per a la neteja de pròtesis dentals.