Ortodòncia

 

El naixement de peçes malposicionades no és només un problema estètic, sinó que pot provocar malformacions en les mandíbules i posteriorment problemes de masticació i digestió.

A més, les peces malposicionades dificulten una higiene correcta i acaben provocant càries.

 

 

Quin és el seu cas

 

L’edat idònia per a revisar el correcte funcionament de la boca és als 6 anys, quan apareixen els primers queixals definitius, que guien les dents definitives. Els tractaments són més fàcils i més ràpids en la infància i en la pubertat, però l’ortodòncia és un tracament adequat a qualsevol edat.

 

Malposicions de les dents: el problema apareix quan la persona presenta unes dents grans i una mandibula a un maxil·lar petits. El problema és que no hi ha espai suficient per a totes les peces. La solució és ràpida i senzilla si es detecta a temps.

 

 

Com es planifica la ortodòncia

 

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia que procura corregir els defectes i les malformacions de les dents. La part més important de l’ortodòncia és la planificació del tractament:

 

  • Valoració del cas - a Dantapura utilitzem tecnologia punta en microfotografia. Així podem obtenir un registre d’imatges d’alta definició que detecta el més mínim detall de la boca.

 

  • Estudi informàtic - a partir d’aquest anàlisi, s’introdueixen les dades a l’ordinador i s’inicia un estudi informàtic per a decidir un tractament més adequat.

 

  • Estudi radiogràfic - l’estudi es completa amb radiografies que ens permeten detectar l’origen de les possibles malformacions.

ortodòncia
Tipus d’ortodòncia

 

Hi ha molts tipus d’ortodòncia, però es poden classificar en dos grups:

 

  • Ortodòncia fixa ( que no es pot treure)

  • Otodòncia mòbil (que es posa i es treu).

 

La tria entre un i altre tipus d’ortodòncia depèn de l’estudi i del tipus de tractament.

 

 

Ortodòncia invisible

 

El tractament d’ortodòncia invisible consisteix en una sèrie  d’aligners pràcticament invisibles i extraïbles que es canvien cada dues setmanes per un nou joc d’aligners. Cada un dels aligners es fabrica específicament per les teves dents, i tan sols per les teves dents. A mesura que vagis canviant d’aligner, les teves dents s’aniran movent, poc a poc, setmana rere setmana, fins que estiguin alineats i en la posició final prescrita per l’odontòleg.

 

 

Noves tècniques i nous materials d’ortodòncia

 

L’evolució tècnica en el camp de l’ortodòncia ens proporciona millors dissenys i millors materials, i per tant tractaments cada vegada més efectius:

 

  • Tractaments per a qualsevol malformació dental.

  • Aparells d’ortodòncia cada vegada més petits i més discrets.

  • Tractaments molt més curts en el temps i igualment efectius.

 

 

Consells pràctics per mantenir la seva ortodòncia

 

Eviti els menjars durs, gelats o enganxosos. Utilitzi el raspall de dents després de cada menjar. Raspalli l’aparell d’ortodòncia amb freqüència, suaument però en profunditat. Consulti al seu dentista si el seu tractament precisa de mètodes higiènics especials. Avisi de qualsevol molèstia que li provoqui l’aparell d’ortodòncia.

 

Correcció de mals hàbits

 

És possible que la incorporació d’un aparell d’ortodòncia dificulti la vocalització d’algunes paraules, o que al principi el pacient agafi mals hàbits, com tocar l’aparell continuament amb la llengua. A la més mínima molèstia és recomanable fer una revisó de control.

 

 

Controls del tractament

 

Recordi que la ortodòncia és un tractament lent i progressiu, així que és imprescindible que es compleixi puntualment amb el calendari de visites de control. Recordi que és important fer les visites de control durant el tractament i després d’acabar-lo.